Конкурс Нашето общо Черно море — 2008

Категории: електронни медии, печат, фотография

Електронни медии

Катя Николова

кореспондент на Радио „Фокус“ и ИА „Фокус“ от Бургас за коректно и навременно отразяване на общинските екологични дейности и инициативи, както и проявите на екологичните неправителствени организации.

В категорията електронни медии се поощрява и Информационна агенция БЛИЦ или Blitz.bg за кратки новини от региона на черноморското крайбрежие.

Печат

Здравко Роев

В-к „Народно дело“ — за втори пореден път репортерът Здравко Роев е отличен за последователно отразяване на морската тематика.

Милен Енчев

Авторът от в-к „Дневник“ е отличен за материали в електронното издание за екология и бизнес www.ecobusiness.dnevnik.bg,  посветени на въпроси, свързани с Черно море.  Интересът на журито бе привлечен от публикацията „Екоорганизации от Балканите ще искат от ЕК оценка за всички тръбопроводи в Черно море“ от 28 август 2008 г. Изданието ecobusiness.dnevnik. bg е оценено от журито като най-интересният и перспективен медиен проект в сферата на околната среда.

Поощрителна номинация получава и  
Доротея Спасова
в-к „Дневник“ за публикациите в приложението „Морски Дневник“: „И замириса на петрол“ от 1 април 2008 г. и „Опасен бизнес“ от 10—16 октомври 2008 г.

Фотография

Антон Стоянов

В-к „Морски труд“ — Варна, за цялостна работа, художествени постижения и отразяване на екологичните проблеми на Черно море и крайбрежието. Номинацията се присъжда за втора поредна година.

Мирослав Кунев

В-к „Черно море“ — Варна, за цялостна работа и художествени постижения в отразяването на морската тематика и документиране на събития и проблеми, свързани с Черно море и крайбрежието.

Назад | Присъдени награди през 2007 г.